Je kunt een paardentrailer goed gebruiken, maar wat is verstandig: Kopen, huren of shortleasen? We begrijpen dat het lastig is om dit te beslissen. Daarom proberen wij je op weg te helpen door de keuzes voor je op een rij te zetten.

Een paardentrailer kopen?

Het kopen van een paardentrailer houdt in dat je een koopprijs betaald voor de paardentrailer. Je wordt eigenaar van de paardentrailer, waarbij je direct tijdens aankoop de paardentrailer op jouw naam laat overschrijven.

Paardentrailers zijn in allerlei uitvoeringen en prijsklassen te verkrijgen. De prijzen starten meestal rond de €2.000,- voor een tweedehands paardentrailer met onderhoudswerk, maar kunnen voor een splinternieuwe paardentrailer oplopen richting de €10.000,- of meer.

Onvoorziene kosten aankoop occasion

Bij aankoop van een paardentrailer komen wellicht onvoorziene kosten om de hoek kijken, maar ook regulier onderhoud. Denk aan onvoorziene kosten zoals onderstaand.

- De zijwand moet vervangen worden: ca. €500,- per wand
- De bodem moet vervangen worden: ca. €900,-
- De assen zijn niet meer goed: ca. een paar honderd oplopend tot ca. €1000,- per as
- De remmen en bewegende delen zijn aan vervaging toe: ca. oplopend tot een paar honderd euro
- De banden zijn ouder dan 10 jaar of vertonen voortijdig scheuren en/of hebben te weinig profiel: ca. €100,- per band (incl. afvoerkosten)
- En ga zo maar door

Bij aankoop van een paardentrailer is het belangrijk om een aankoopkeuring te laten doen als je onvoorziene kosten wilt beperken. Het is een groot voordeel als een paardentrailer al eerder BOVAG is onderhouden en BOVAG is gekeurd, want er is dan al een technisch rapport voorhanden.

Gekochte paardentrailer stallen

Bij aankoop dien je de paardentrailer verder nog ergens te gaan stallen. Ideaal als dit aan huis kan, maar dit is niet bij iedereen het geval. Paardentrailers worden dan vaak bij een manege/pensionstal geplaatst. Hiervoor betaal je een prijs per maand. De prijs hangt af van de stalhouder, het beste kun je rekening houden met € 25,- á € 50,- per maand bij stalling buiten.

Budget

Wanneer is een paardentrailer aankopen interessant voor jou? Belangrijk is een goed onderhouden paardentrailer aanschaffen of je houdt alvast rekening met (groot) onderhoud of een totale renovatie. Onderaan de streep is het vaak goedkoper om toch meer te besteden voor de aanschaf van BOVAG gekeurde paardentrailer. Doorsparen is een verstandige keuze: een paardentrailer aanschaffen is dus verstandig als je budget beschikbaar hebt.

Een paardentrailer aanschaffen is verder interessant als je de paardentrailer wel regelmatig gebruikt, want onderhoudskosten lopen door omdat de paardentrailer altijd onder invloed van een vochtige omgeving staat. Het is dan ook verstandig de paardentrailer binnen te zetten.

Toch een paardentrailer kopen?

Wij bieden occasion paardentrailers aan die BOVAG zijn onderhouden en BOVAG zijn gekeurd. Ook voor nieuwe paardentrailers van het betrouwbare merk ''Fautras'' kun je bij ons terecht.

Een paardentrailer huren?

Maximaal een dag per week heb je een paardentrailer nodig? Dan is huren wellicht interessant voor jou. Door te huren hoef je zelf geen paardentrailer aan te schaffen (en dus ineens veel geld uitgeven), onderhoud uit te voeren en een plek te vinden waar je de paardentrailer kunt gaan stallen wanneer je de paardentrailer niet gebruikt.

Een nadeel van het huren is het telkens heen en weer reizen naar de verhuurder want dit kost tijd, reiskosten (brandstof), en vergt meer organisatie zoals tijdafspraken maken én nakomen bij de verhuurder. Ook moet je optijd boeken, want het kan zo zijn dat alle verhuurtrailers al verhuurt zijn op het moment dat jij de paardentrailer nodig hebt.

Een paardentrailer shortleasen?

Shortlease valt tussen huren en het langdurige lease in. Shortleasen is dan ook te zien als langdurig huren, maar is in verhouding goedkoper. Je zit verder niet lang vast aan een contract, wat wel het geval is bij langdurig leasen. Langdurig leasen loopt vaak via een tussenpersoon, het proces vooraf duurt langer en vraagt meer van je dan bij shortlease.

Net zoals bij het huren, neemt de aanbieder van de shortlease paardentrailer het onderhoud op zich. Dit is een voordeel ten opzichte van een eigen paardentrailer aanschaffen, want je hebt zo geen kans op onverwachte onderhoudskosten.

Wanneer is shortlease interessant?

Shortlease kan interessant zijn als je regelmatig een paardentrailer nodig hebt, maar geen eigen paardentrailer wilt aanschaffen of als je juist in de tussentijd wilt doorsparen voor de paardentrailer die je altijd al wou hebben.

Direct starten met shortlease

Bij ons kun je terecht voor  shortlease van een nette paardentrailer. Shortleasen bij ons betekent dat je per volle 4-weken huurt, en de opzegtermijn is ook slechts 4 weken. Je zit dus niet vast aan langlopende contracten.

Wil je weten hoe het shorleasen werkt, welk aanbod we hebben en hoe je ons een aanvraag kan sturen? Ga dan naar onze shortlease pagina.