Vans Fautras is een Frans aanhangermerk die gericht is op aanhangers met een polyester opbouw. Ze produceren cargo aanhangers (gesloten aanhangers), maar bovenal paardvriendelijke paardentrailers. Daar waar veel producenten hebben gekozen om goedkoop in het buitenland te produceren (zoals o.a. Cheval Liberté en Debon), produceert Vans Fautras de aanhangers in Frankrijk in hun eigen fabriek dichtbij Bordeaux. Hier hebben ze volledig controle over hun eigen kwaliteit. Hier zijn ze trots op. De aanhangers die ze produceren zijn regelmatig in de prijzen gevallen en door Fautras zijn er diverse nieuwe technieken op de markt gekomen. 

✔ 8 innovatietrofeeën tijdens de ''du Salon du Cheval de Paris'' (1992, 1995, 1997, 1999, 2002, 2005, 2007 en 2008)
✔ Duurzame ontwikkeling favoriet tijdens de ''du Salon du Cheval de Paris'' in 2011
✔ 8 Europese octrooiaanvragen
✔ Innovation Award op Equitana in 2007

Wij zijn dé Nederlandse dealer van Vans Fautras. We zijn enthousiast over dit merk en vertellen onderstaand graag meer over het ontstaan van Vans Fautras en wat een Fautras aanhanger voor jou kan gaan betekenen.

Het ontstaan van Vans Fautras paardentrailers

De familie Fautras is een echte paardenfamilie, Jean Luc Fautras - oprichter van Vans Fautras - is o.a. actief in de springsport. In 1982 begon de familie Fautras met het importeren van Ifor Williams paardentrailers naar Frankrijk. Ze hebben veel ervaring opgedaan met dit bekende merk, maar zagen dat een paardentrailer nog meer kan betekenen voor paard en ruiter. Zo is in 1992 de eerste Fautras paardentrailer geproduceerd. En in 1994 breide het assortiment uit met 3- en 4-paards paardentrailers, deze lijn werdt toen de ''Trivan'' genoemd.

Nieuwe Vans Fautras paardentrailers en Vans Fautras gesloten aanhangers

Wat maakt een Fautras paardentrailer anders?

Opvallend is dat er veel ruimte in de paardentrailer zit. Zowel voor het paard, maar ook de ruiter; Denk hierbij aan ruimte voor opslag zoals zadels, voer en meer. De paardentrailers zijn doordacht ontworpen, iets wat je pas echt duidelijk merkt tijdens het gebruik van de paardentrailer; Ze hebben met je meegedacht in alle stappen: van het inladen, uitladen, transporteren, en het comfortabel zijn tijdens een concours.

Vans Fautras is continu aan het optimaliseren, ze zijn enorm innovatief; Zo zijn ze in 1998 begonnen met het uitwerken van een ''Progressive Floor™'': een extreem lage instap aan de achterzijde van de paardentrailer waardoor een ergonomische vloer ontstaat. De paardentrailers van Fautras hebben een zeer lage in- en uitstap. En in 2007 is het ''AID System™'' gepresenteerd, dit systeem maakt het mogelijk dat iemand het paard écht alleen kan in- en uitladen. Hoe het werkt? Aan de voorzijde van de trailer kun je de achterstang op afstand dichtmaken na het inladen, máár ook weer openmaken voor het achterwaarts uitladen.

Anders - dan de andere in Nederlandse aanwezige paardentrailers - is dat Vans Fautras standaard geen laadklep heeft. Waarom? In het buitenland is al langer bekend dat paarden gemakkelijker laden zonder een klep: ze stappen makkelijker op de trailer omdat het paard met het hoofd al dichtbij de trailer staat tijdens het opladen. Kortom, voor hun gevoel staan ze al in de trailer. De afstand tot de paardentrailer wordt dus verkleind zonder de aanwezigheid van een laadklep. Ook is het voor paarden fijner om met hun hoeven op een horizontale ondergrond te staan; Als een paard een bult oploopt kan die zijn hoeven in de grond wegdrukken voor grip, bij een harde schuine ondergrond zoals een klep hebben ze het gevoel minder goed grip te hebben.

Benieuwd naar het assortiment? Kom meer te weten over  Fautras paardentrailers.

Het ontstaan van Vans Fautras gesloten aanhangers

Hoewel de familie Fautras in de jaren 80 al thuis was in verkoop van trailers en in 1992 begon met hun eigen merk ''Vans Fautras'', zijn ze pas in 1997 begonnen met Vans Fautras gesloten aanhangers. Deze aanhangers zijn bedoelt voor het vervoeren van spullen zoals goederen, ze worden dan ook wel cargo trailers genoemd. Hun ervaring in sterke aanhangers om krachtige paarden veilig te kunnen vervoeren, hebben ze doorgezet in hun lijn met de cargo aanhangers.

Nieuwe Vans Fautras paardentrailers en Vans Fautras gesloten aanhangers

Wat maakt een Fautras gesloten aanhanger anders?

Het assortiment in cargo aanhangers, ook wel Pro & Sport aanhangers genoemd, onderscheidt zich van andere gesloten aanhangers op de markt. Dit begint al bij het chassis, deze ligt laag bij de grond waardoor de aanhanger stabiel de auto op de weg volgt. De opbouw is houtvrij, want het is gemaakt van polyester, zonder hout verwerkt tussenin het polyester. Dit maakt de aanhanger onderhoudsarm. Ook is een groot voordeel dat de opbouw in verschillende kleuren geleverd kan worden. Denk hierbij aan jouw bedrijfskleur en/of een kleur die goed matched met jouw auto. De opbouw is verder aerodynamisch, maar met behoudt van veel laadruimte (volume).

Lees meer over de vele voordelen en bekijk alle modellen gesloten aanhangers van Vans Fautras.

Vans Fautras onderdelen

Een onderdeel kwijt, is het toe aan vervanging, of wil je jouw Fautras aanhanger upgraden met accessoires? Je kan bij ons terecht voor onderdelen van Fautras paardentrailers en Fautras gesloten aanhangers.