Voor één of meerdere maanden een paardentrailer nodig? Je overweegt een paardentrailer te kopen, maar je weet niet of je deze wel vaak genoeg gaat gebruiken? Of is het een uitgave die je (nog) niet wilt doen? Een shortlease paardentrailer kan dan een oplossing voor jou zijn! Wij bieden je de mogelijkheid om een paardentrailer te shortleasen. 

Op pad met jouw paard wanneer jij wilt

Ons aanbod is uniek binnen de paardenwereld. Paardentrailers zijn normaal alleen te koop, te huur voor een korte periode, of beschikbaar via financial/operational lease: maar dit is wel een langlopend contract en dus een langdurige betaalverplichting (onder BKR-registratie). 
Shortlease zit hier tussenin: een 4-wekelijks opzegbaar contract en goedkoper dan lang huren. Wij bieden dit als één van de weinigen aan binnen de paardenwereld. Een shortlease paardentrailer is ideaal als je een alternatief zoekt voor dagverhuur, kopen of langlopende leasecontracten. 

Wat voor shortlease paardentrailers hebben wij?

Binnen de lease van paardentrailers is normaal alleen kooplease of Financial Lease beschikbaar, maar dit betekent kortweg dat je de paardentrailer koopt en over een lange periode afbetaald. Leasen zonder koop - wat in de autobranche al heel normaal is - komt normaal niet voor binnen de hippische branche. Wij bieden wel deze mogelijkheid, dit in de vorm van shortlease.

Wij richten ons op lichtgewicht shortlease paardentrailers. We hebben op aanvraag ook trailers beschikbaar met voorlosser. Een deel van onze paardentrailers is met een B-rijbewijs of een B+/Code 95 rijbewijs te rijden. Wil je graag weten hoe het zit met de b-rijbewijs varianten? Klik dan hier voor de uitleg.

Onze shortlease paardentrailers zijn jong en goed onderhouden (volgens de BOVAG vereisten), zodat je zorgeloos van jouw paardenhobby kan genieten.

Het assortiment

 

Wat is shortlease?

Lease is bekent binnen de autobranche: je gaat een contract aan en je krijgt direct de beschikking over het object. Lease bestaat echter in verschillende vormen.

Financial lease of kooplease

✔ Kopen door af te betalen (met rente)
✔ Langdurige contracten, vaak minimaal 24 maanden
✔ Deze betalingsverplichting wordt bij het BKR geregistreerd
✔ Het eigendom, alle kosten en verantwoordelijkheden liggen bij degene die leased (de koper); Hierdoor is dit ook de goedkoopste vorm van lease

Operational lease

✔ Gebruik mogen maken van het object zonder het in eigendom te krijgen
✔ Langdurige contracten, vaak minimaal 24 maanden
✔ Deze betalingsverplichting wordt bij het BKR geregistreerd
✔ Het leasebedrijf onderhoud het object en betaald o.a. de verzekering: je betaald een maandelijks all-in bedrag
✔ Het eigendom ligt bij het leasebedrijf; Omdat de verantwoordelijkheid en de kosten bij het leasebedrijf liggen, is dit duurder dan financial lease

Shortlease

✔ Gebruik mogen maken van het object zonder het in eigendom te krijgen
✔ Een 4-wekelijks opzegbaar contract
✔ Geen BKR-registratie!
✔ Het leasebedrijf onderhoud het object en betaald o.a. de verzekering van het object: je betaald een maandelijks all-in bedrag
✔ Het eigendom ligt bij het leasebedrijf; Doordat het een kortlopend contract is, is dit duurder dan operational lease

Kopen, huren of shortleasen?

Twijfel je tussen kopen, huren of shortleasen? Lees dan onze blog ''Een paardentrailer kopen, huren of shortleasen?''

Hoe werkt het shortleasen van een paardentrailer? 

 1. Laat ons weten vanaf welke periode je wilt huren en geef een inschatting van de duratie
 2. Wij kijken of de paardentrailer voor je beschikbaar kan komen
 3. Is de trailer beschikbaar? Dan wordt het shortlease contract opgemaakt en plannen we een afhaalmoment
 4. Tijdens het afhalen ondertekenen we samen:
  - Shortlease contract
  - Huidige staat van de paardentrailer
  - Akkoord op doorlopende SEPA incasso
  - Gebruikersinstructie  
  - Algemene Voorwaarden
 5. Borg (€ 500,00) en eerste termijn wordt digitaal betaald
 6. Het shortleasen is gestart!

Wilt je het shortleasen stoppen? Geef dit een volle 4 weken van tevoren aan (vóórdat de nieuwe termijn in gaat). We plannen dan een terugbrengdatum met je in. Je brengt vervolgens de paardentrailer schoon terug. Is alles in orde? Dan wordt de borg binnen de betalingstermijn teruggestort en is het shortleasen beëindigd. 

Starten met shortlease of heb je nog vragen?  Stuur ons dan direct een e-mail